SMAGEN AF SOLSKIN

Solskin en saltet citron paste preserved lemon paste

Solskin er en paste af saltede citroner - en unik og alsidig smagsgiver i både det salte og det søde køkken.

Solskin er et helt nyt produkt, det er stadig under udvikling og derfor ikke i produktion (endnu), men her kan du læse lidt mere om mine tanker bag udviklingen af Solskin:

Hvorfor solskin?

Solskin er skabt ud af min kærlighed til citroner. For mig smager citroner af sommer og sol – og bringer minder frem om ferier i Italien, hvor jeg som barn forelskede mig i citron sorbet. 

Jeg har altid haft en forkærlighed for det salte (og sure) køkken og senest i min udvikling og arbejde med krydderier, har jeg opdaget hvordan citron/limesaft kan booste, ja nærmest antænde, smagene i f.eks. en gryderet.

Da jeg opdagede ”saltede citroner” var jeg i himmerige. Med Solskin ønsker jeg at dele og gøre denne vidunderlige smagsgiver tilgængelig og nemmere at bruge.

Mere end en smagsgiver

Solskin er udviklet til at være en smagsgiver, den ”hemmelige” ingrediens, der booster de andre smage og giver dybde i kraft af, at den bidrager både med det salte, sure og umami. Men som jeg har udviklet på pasten og tilføjet sødme fra blomsterhonning og lidt kant fra peber, syntes jeg også den stråler i sig selv.

Mad med solskin

Jeg har brugt Solskin som en tapenade på f.eks. et stykke brød med avocado og lidt Za’atar eller som en pesto, blandet den med oliven olie og brugt den på en burrata, en salatdressing og i en pastaret. I en ramsløgspesto, en mayonnaise, en hummus, marinade til fisk og senest i en lækker ricotta- og aspargestærte.  

Jeg oplever, blandt venner, at Solskin inspirerer og giver lyst til at eksperimentere i køkkenet. Jeg håber at Solskin også vil inspirere Jer – og at vi en dag kan se Solskin i alle køkkener og måske udgive en kogebog med Solskin ;-)

Velbekomme

Ditte Sommer

PS: hvis du er nysgerrig efter at nærmere, så tøv ikke med at kontakte mig på: ditte@planetflavr.dk